четверг, 22 мая 2014 г.

Як покращити свою пам'ять

Як покращити свою пам'ять 


 

1+2. 



1+2. Запам’ятовувати тонни інформації стає набагато легше, якщо використовувати для запам’ятовування своєрідну схему. Ось 3 схеми, які допоможуть “зацементувати” інформацію у пам’яті :

1. Абревіатури:
У нашому випадку, абревіатура, або акронім - це слово, що складається із перших букв іншого слова.  Тобто кожна літера означає якесь інакше слово. Щось на зразок цього є речення “Каждый охотних желает поймать жар птицу” (про кольори веселки).Особисто я використовую цей спосіб у протилежному напрямку – наприклад, для запам’ятовування пароля – складаю речення, кожне слово якого починається на літеру в паролі (по порядку). Для прикладу пароль (набрала на клавіатурі в сліпу літери) –вдарлешр - Візьми диню Аліні раніше лаванди, евкаліпту; швиденько! Як видно з прикладу – речення абсолютно беззмістовне, але воно в чомусь кумедне і тому легко запам’ятовується. Наступного разу при вводі паролю все, що потрібно зробити – це просто сказати подумки це речення
2. Зіграй в це:
Використай свої акторські здібності, щоб відтворити в житті матеріал, який ти намагаєшся вивчити.  Наприклад, ти вчиш історію: відтвори діалог між двома історичними персонажами – полководцями, філософами, політиками і т.д. Або ж намагаєшся запам’ятати події у великій битві – відтвори її за допомогою канцтоварів на столі, або ж навіть іграшкових солдатиків з дитинства – буде і весело, і ефективно.





3. Категоризуй
Організовуй інформацію по категоріях для кращого запам’ятовування. Наприклад, типи суглобів в тілі людини: рухомі, мало рухомі, не рухомі або: ті що обертаються на 180 градусів, 90 градусів, 45 градусів.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий